Laadpaal op de zaak is een slimme zet voor je bedrijf
Met de opkomst van elektrisch rijden wordt het voor bedrijven steeds aantrekkelijker om laadpalen op hun terrein te plaatsen. Niet alleen omdat steeds meer werknemers en klanten elektrisch rijden, maar ook omdat het bijdraagt aan de verduurzaming van je bedrijf. In dit artikel lees je alles over het plaatsen van een
laadpaal op de zaak en hoe je dit het beste aanpakt.
Waarom een laadpaal op de zaak?
Het plaatsen van een laadpaal op je bedrijfslocatie biedt meerdere voordelen. Elektrische auto's worden steeds populairder en medewerkers en klanten zullen verwachten dat ze hun voertuig kunnen opladen. Met een laadpaal op je terrein speel je hier slim op in. Daarnaast toon je aan dat je als bedrijf vooruitstrevend en duurzaam bezig bent. Dit draagt niet alleen bij aan je bedrijfsimago, maar kan ook een extra reden zijn voor klanten of zakelijke partners om voor jou te kiezen. Bovendien zijn er aantrekkelijke subsidies en fiscale voordelen, waardoor de investering in een laadpaal ook financieel interessant kan zijn.
Hoe begin je?
Het installeren van een laadpaal op de zaak begint bij een goed plan. Je wilt immers niet alleen nu voorzien in de behoefte, maar ook voorbereid zijn op toekomstige groei in het gebruik van elektrische voertuigen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:
- Analyseer de behoefte. Hoeveel medewerkers of klanten rijden nu al elektrisch? Verwacht je een toename in de toekomst? Op basis hiervan bepaal je het aantal laadpalen dat je wilt installeren.
- Controleer de elektrische capaciteit. Een laadpaal vraagt veel van je elektriciteitsnet. Check daarom of de huidige installatie geschikt is of dat er aanpassingen nodig zijn.
- Kies het type laadpaal. Er zijn verschillende soorten laadpalen, van reguliere tot snelladers. Het juiste type hangt af van de wensen van je medewerkers en bezoekers. Wil je dat een auto binnen een paar uur volledig opgeladen is? Of is een reguliere laadtijd voldoende?
- Locatiekeuze. Denk goed na over waar de laadpalen geplaatst moeten worden. Dit moet een plek zijn waar auto's gemakkelijk kunnen parkeren en opladen zonder dat andere voertuigen er last van hebben. Vaak is het handig om deze plaatsen te reserveren voor elektrische voertuigen.
Kosten en subsidies
De kosten voor het plaatsen van een laadpaal hangen af van het type paal en de installatiewerkzaamheden. Een eenvoudige laadpaal kost al snel enkele duizenden euro’s, maar je kunt gebruikmaken van diverse subsidies en fiscale voordelen. Denk aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Energie-investeringsaftrek (EIA), waarmee je een deel van de kosten kunt terugkrijgen.
Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven zoals
Opcharge die gespecialiseerd zijn in het installeren van laadpalen voor zowel particulieren als bedrijven. Ze helpen je met de juiste keuzes en verzorgen het complete installatieproces.
Laadoplossingen voor nu én later
Elektrisch rijden is in opkomst en het aantal laadpunten zal de komende jaren alleen maar toenemen. Door nu te investeren in laadpalen op de zaak, ben je voorbereid op de toekomst en speel je in op de wensen van je medewerkers en klanten. Bovendien profiteer je van de verschillende financiële voordelen en laat je zien dat je bedrijf klaar is voor een duurzame toekomst.